• 1
 • 2
 • 3
 1. KAMPUS SRI DAMANSARA
 2. KAMPUS KOTA BHARU
 3. CARA MEMOHON
 4. PAUTAN LAIN
Fakulti Seni Bina dan Alam Bina   Fakulti Perniagaan dan Kewangan Fakulti Optometri
architecture

Fakulti Seni Bina dan Alam Bina (FABE) 
menyediakan pelbagai kursus
daripada Diploma sehingga
peringkat Ijazah.
Fakulti...

Baca Lagi

businessnfinance  Fakulti Perniagaan dan Kewangan 
(FBF) adalah Bussiness School
yang menawarkan pendekatan
kajian
yang berbeza...

Baca Lagi
optometry3

 

Program ini telah dilaksanakan
bagi menyediakan teori dan
praktikal yang kuat melalui kuliah,
tutorial dan sesi makmal untuk
pelajar bagi membolehkan mereka...

Baca Lagi

Bagaimana Untuk Memohon

Lihat Sepenuhnya...

Diploma in Accounting

KPT/JPS (R/344/4/0345)03/20 (A2407) 

Programme Description

This course is structured to provide students with a wide range of accounting skills. The main purpose of this course is to provide knowledge, understanding and skills for the students to be successful in his/her first job and to build a secure foundation for future career development and academic advancement of professional study. This course also gives a global perspective of the professional accounting aspect and develops the students’ intellectual abilities and conceptual understanding in accounting areas that are greatly demanded by the financial sector and to cope with business challenges.

Duration studies :

 • (6 Semester)

Entry Requirements :

 • Pass SPM with any 3 credits.
 • Pass Polytechnic certificate.

BBA (Hons) Perniagaan Antarabangsa

KPT / JPS ( KR11166 ) 01/ 15 ( A11166 )

Penerangan Program

Sarjana Muda perniagaan antarabangsa melengkapkan pelajar dengan pendedahan yang kukuh untuk pentadbiran perniagaan dan pengurusan. Dalam era globalisasi ia akan menjadi pengambilan yang paling besar bagi pelajar-pelajar untuk mengambil bahagian dalam perkembangan semasa persekitaran perniagaan dan peluang pekerjaan.

BBA ( Hons) program Perniagaan Antarabangsa direka khas untuk memenuhi permintaan bagi sumber manusia dalam perniagaan dan organisasi kewangan. Program ini juga akan memberi peluang kepada pelajar untuk membangun dan meningkatkan pengetahuan kewangan mereka melalui lawatan ke organisasi korporat dan seminar dalam perniagaan antarabangsa. Aktiviti sedemikian akan dijalankan dan dilaksanakan bagi memberi pelajar pendedahan kepada alam sekitar antarabangsa. Pelajar-pelajar perlu mengambil pelbagai subjek yang akan mendedahkan mereka kepada perspektif yang berbeza daripada pengurusan antarabangsa. Ini tangan pada pendedahan akan menyediakan pelajar dengan campuran yang tepat kemahiran dan kepakaran pendekatan yang praktikal dalam persekitaran pasaran kewangan budaya antarabangsa .

Jangka Masa Pengajian :

 • 6 Semester

Syarat Kemasukan :

 • Lulus STPM atau STAM dengan 2 pengetua, ATAU
 • Lulus Diploma dalam bidang berkaitan ATAU
 • Lulus program Asasi / Matrikulasi

BBA (Hons) Perbankan

KPT / JPS ( KR11751 ) 01/ 16 ( A6028 )

Penerangan Program 

BBA (Hons ) Kursus Perbankan dibangunkan untuk melahirkan graduan dalam bidang perbankan. Objektif pembelajaran am BBA ( Hons) perbankan adalah untuk berjalan pelajar mengaplikasikan pengetahuan mereka secara kontekstual dan konsep dalam enam bidang teras pentadbiran dan pengurusan perbankan. Enam kawasan teras sistem kewangan , operasi bank , pengurusan kredit, keselamatan perbankan , perbankan antarabangsa dan pengurusan strategik bagi institusi kewangan.

Kandungan program juga didapati dari bidang perakaunan, ekonomi undang-undang , kewangan, pengurusan dan pemasaran. Proses pembelajaran menggalakkan pembangunan kemahiran interpersonal dengan memberikan pelajar kepada pelbagai kumpulan yang pengkhususan perbankan dan memerlukan mereka untuk mempunyai kefahaman yang lengkap industri perbankan.

Jangka Masa Pengajian :

 • 6 Semester

Syarat Kemasukan :

 • Lulus STPM atau STAM dengan 2 pengetua, ATAU
 • Lulus Diploma dalam bidang berkaitan ATAU
 • Lulus program Asasi / Matrikulasi

BBA (Hons) Pengurusan Teknologi

KPT / JPS ( KR11165 ) 01/ 15 ( A11165 )

Penerangan Program

Tujuan utama program ini adalah untuk melahirkan graduan yang berkualiti akan menjadi permintaan oleh syarikat-syarikat tempatan dan antarabangsa. Daripada program ini, pelajar akan dapat memahami pengetahuan asas pengurusan teknologi, untuk mendapatkan gambaran keseluruhan amalan pengurusan dan teknologi dan hala tuju masa depan. Selain itu, mereka boleh mendapat manfaat daripada aspirasi pembelajaran dalam kerjaya memulakan dengan permohonan langsung konsep belajar untuk bekerja persekitaran .

Graduan akan mengetahui dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memegang kerjaya yang berjaya dalam pengurusan awam atau pengurusan swasta yang berkaitan. BBA ( Hons) program Pengurusan Teknologi direka untuk memenuhi keperluan pengurusan semasa dan masa depan , profesional pengurusan dan bukan pengurusan profesional dengan tanggungjawab pengurusan - di semua peringkat kerjaya mereka.

Setelah tamat program ini, graduan dijangka wilayah yang berbeda profesion pengurusan iaitu , perundingan , jabatan kerajaan , kewartawanan, penyelidik , pendidikan dan di peringkat pasca ijazah.

Jangka masa pengajian :

 • 6 Semester

Syarat Kemasukan :

 • Lulus STPM atau STAM dengan 2 pengetua, ATAU
 • Lulus Diploma dalam bidang berkaitan ATAU
 • Lulus program ​​Matrikulasi/Yayasan