BBA (Hons) Pengurusan Teknologi

KPT / JPS ( KR11165 ) 01/ 15 ( A11165 )

Penerangan Program

Tujuan utama program ini adalah untuk melahirkan graduan yang berkualiti akan menjadi permintaan oleh syarikat-syarikat tempatan dan antarabangsa. Daripada program ini, pelajar akan dapat memahami pengetahuan asas pengurusan teknologi, untuk mendapatkan gambaran keseluruhan amalan pengurusan dan teknologi dan hala tuju masa depan. Selain itu, mereka boleh mendapat manfaat daripada aspirasi pembelajaran dalam kerjaya memulakan dengan permohonan langsung konsep belajar untuk bekerja persekitaran .

Graduan akan mengetahui dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memegang kerjaya yang berjaya dalam pengurusan awam atau pengurusan swasta yang berkaitan. BBA ( Hons) program Pengurusan Teknologi direka untuk memenuhi keperluan pengurusan semasa dan masa depan , profesional pengurusan dan bukan pengurusan profesional dengan tanggungjawab pengurusan - di semua peringkat kerjaya mereka.

Setelah tamat program ini, graduan dijangka wilayah yang berbeda profesion pengurusan iaitu , perundingan , jabatan kerajaan , kewartawanan, penyelidik , pendidikan dan di peringkat pasca ijazah.

Jangka masa pengajian :

  • 6 Semester

Syarat Kemasukan :

  • Lulus STPM atau STAM dengan 2 pengetua, ATAU
  • Lulus Diploma dalam bidang berkaitan ATAU
  • Lulus program ​​Matrikulasi/Yayasan